دوشنبه ۲ تیر ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۹
۰ نفر

محققان دریافتند پروتئین مشتق شده از سویا که بعد از خوردن به مغز می‌رسد موجب کاهش زوال حافظه در موش‌های دچار اختلال شناختی شد.

محصولات سویا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از خبرنگار مهر، با تجزیه پروتئین‌های سویا محققان به وجود مولکولی موسوم به دی‌پپتید پی بردند که بر حافظه تأثیر می‌گذارد چراکه حاوی دو پروتئین تشکیل دهنده بلوک‌های موسوم به اسیدهای آمینه است.

«توشیرو ماتسوی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کیوشو ژاپن، در این باره می‌گوید: «پپتیدهای که در طول مدت هضم تجزیه می‌شوند، با چالش عبور از سد خون و رسیدن به مغز مواجه هستند. مطالعه ما بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که این پپتیدها بر حافظه موش‌ها تأثیر خوبی دارند.»

تقویت کننده‌های حافظه

محققان در این مطالعه، تأثیرات دی‌پپتیدی موسوم به Tyr-Pro را بررسی کردند چراکه این دی‌پپتید شامل اسیدهای آمینه تیروسین و پرولین است. چندین روز قبل از تزریق ماده شیمیایی عامل ایجاد بیماری آلزایمر در موش‌ها، به آنها این دی‌پپتید خورانده شد.

محققان با بررسی حافظه کوتاه مدت موش‌ها دریافتند موش‌هایی که با دی‌پپتید تغذیه شده بودند در مقایسه با سایر موش‌های بیمار، وضعیت بهتری بعد از گذشت دو هفته داشتند.

محققان تاکید دارند باید فواید این مشتق سویا بر انسان‌ها آزمایش شود تا بتوان از آن به عنوان راهی برای پیشگیری از زوال حافظه یا حتی بهبود حافظه استفاده کرد.

کد خبر 524236
منبع: مهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha